maandag 27 januari 2020

Boeken verslonden in januari






"Harry Potter and the Order of the Phoenix" van J.K. Rowling heb ik nu pas uit, maar ik ben er samen met Nele in begonnen in april, en waar we tussendoor in lazen ter afwisseling van de meer serieuzere boeken.









"Second Chances" van Lindsey D'Lugos heb ik gelezen omdat ik de schrijfster al jaren ken, van op Koontzmania, een online discussieforum over Dean Koontz.










In het derde boek over Don Tillman, "The Rosie Result", schrijft Graeme Simsion vooral over autisme. Het is nog steeds een luchtig verhaal, maar autisme zelf krijgt nu een grotere rol.









J.K Rowling, schuif maar op: magische fantasie heeft een nieuwe koningin. "The Dreadful Tale of Prosper Redding" van Alexandra Bracken gaat over heksen, demonen en contracten met de 'duivel'. Een boeiend verhaal met aandacht voor details in de natuur en observaties van alle zintuigen.









Is "Lincoln in the Bardo" van George Saunders historische fantasy, of algemene literatuur? In ieder geval heeft het in 2017 de Man Booker Prize verdienstelijk gewonnen. Het verhaal over een vader die rouwt om het verlies van zijn zoon, vertelt in zo'n aparte schrijfstijl dat het wel moet opvallen.







"Little Fires Everywhere" van Celeste Ng handelt over de kloof tussen volwassenen en kinderen. Het gaat over ouderschap, rechten en plichten, hoe kleine daden grote gevolgen kunnen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten