maandag 29 maart 2021

Boeken verslonden in maart

 

 


"Pebbles on the Beach" van Evelyn Hood
is geen stationsromannetje maar het meeslepende verhaal van een Schots gezin ten tijde maar merendeels in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, en het eerste boek dat dit jaar vijf sterren krijgt van mij. De verschillende verhaallijnen vloeien naadloos in elkaar over. We krijgen van elk personage de teleurstellingen en de prestaties te zien.

 

 

"Coniferen" van Max Temmerman is een kort boek maar de laatste bladzijden blazen je omver. Temmerman schrijft een verhaal dat je het best kunt omschrijven als eb en vloed. Vooral in het begin is het heel goed merkbaar dat hij vooral een dichter is. De verteller heeft het over zijn ouders die jong gestorven zijn, zijn zus die aan achtervolgingswaan leidt maar beter wordt nadat ze rijk trouwt, zijn baantje als babysitter en uiteindelijk zijn reis naar Amerika als au-pair.

 



"De Roofbruid" van Margaret Atwood beschrijft het leven van drie vrouwen: Tony, Roz en Charis. Om de beurt krijgen we een stuk uit hun verleden te zien. Wat hen verbindt, is een vierde vrouw: Zenia. De drie waanden haar dood, maar als ze plots opduikt in een café borrelen de herinneringen naar de oppervlakte. Dit boek draait dan ook niet zozeer om het einde, maar om de weg die deze vrouwen bewandelden om te geraken waar ze op het einde van het boek zijn. 

 

 

Daarnaast heb ik de volgende 9 stripverhalen gelezen uit de reeks "De Legendariërs" van Patrick Sobral om mijn zoontje een plezier te doen (hij is grote fan en houdt er niet over op!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten