vrijdag 26 februari 2021

Boeken verslonden in februari


 

Hoe bespreek je een boek als "Zussen" van Daisy Johnson zonder alles prijs te geven? Dat is zoals uitleggen waarom je een filmplot van M. Night Shyamalan al dan niet goed vindt. Hoewel de cover van het boek ook wel veel prijsgeeft als je erover nadenkt.





 






"The Seven Imperfect Rules of Elvira Carr" van Frances Maynard
is tragisch. 27-jarige Elvira heeft autisme/Asperger (ze noemt het nooit bij naam) en woont bij haar moeder. Op een avond valt haar moeder, komt ze in het ziekenhuis terecht en uiteindelijk in een verzorgingstehuis. Elvira wordt nu gedwongen een zo normaal mogelijk leven te leiden. 




"Wat als dit het is" van schrijversduo Becky Albertalli en Adam Silvera is een young adult liefdesverhaal over twee zestienjarige jongens die elkaar toevallig ontmoeten in het postkantoor, daarna opnieuw naar elkaar op zoek gaan, elkaar ook vinden en beginnen uit te gaan maar dan loopt het mis. 

 



Klassiekertijd! Met deze keer "Wuthering Heights" van Emily Brontë. Het boek begint met meneer Lockwood, die in 1801 in een huis genaamd Thrushcross Grange komt wonen. Meneer Heathcliff is de eigenaar, zelf woont hij in een huis genaamd Wuthering Heights, ongeveer vier mijl verder. Lockwood ontmoet Heathcliffs schoondochter Catherine Linton. Hij geraakt geïntrigeerd door haar schoonheid en de vreemde relatie die ze met haar schoonvader lijkt te hebben, en vraagt aan huishoudster Nelly Dean om haar verhaal te vertellen.

 



"Het Verlangen" is het eerste boek van Hugo Claus dat ik lees. Het is een kort verhaal over twee Vlamingen, Jaak en Michel, die besluiten naar Las Vegas te reizen om daar het fortuin te zoeken in de casino's.

 




Daarnaast las ik nog de eerste drie strips uit de reeks "De Legendariërs" om mijn zoontje een plezier te doen (hij is grote fan en houdt er niet over op!), de gedichtenbundel "Geduldig Lijden" van Levi Weemoedt die niet al te bijzonder was, en "Wit-Rusland" van Geert Groot Koerkamp, heel interessant om eindelijk eens iets te lezen over het land waar onze gast tijdens de zomervakantie vandaan komt. Alleen spijtig dat het een oud boek is, uit 2009. Ik ben benieuwd hoe Wit-Rusland in het voorbije decennium al dan niet geëvolueerd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten