dinsdag 30 november 2021

Boeken verslonden in november


In november las ik eerst de laatste drie boeken in de Odd Thomas-reeks van Dean Koontz uit: "Odd Apocalypse", "Deeply Odd" en "Saint Odd".

 

 

"Het Moerasmeisje" van Delia Owens, oftewel "Daar waar de rivierkreeften zingen" zoals het in de latere uitgaven getiteld is, zal op 20 december besproken worden door de leesgroep van de bibliotheek van Riemst. Het was een aangename leeservaring die me vooral verraste door de details over de natuur. De stukken over het politieonderzoek en in de rechtbank voelden dan weer amateuristisch aan, maar misschien moeten die gewoon geplaatst worden in de betreffende setting.




"Ready Player One" van Ernest Cline werd verfilmd door Steven Spielberg, maar het boek is nog spannender en authentieker. Aanbevolen voor fans van muziek, films en computerspelletjes uit de jaren '80! Sommige stukken lezen bijna als non-fictie. Beetje abstract voor mensen onbekend met de materie, maar het is toch nog een indrukwekkend avontuur dat ook de negatieve kanten van game-obsessies en een virtueel leven niet onberoerd laat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten