dinsdag 31 augustus 2021

Recensie "Verwante Geesten" - Gwenda Bond

* * *
"Verwante Geesten" van Gwenda Bond is een e-book dat zich afspeelt in de wereld van de Netflix-serie "Stranger Things", maar dan een goede vijftien jaar eerder, in 1969, met personages die ook wat ouder zijn dan de vriendengroep uit de jaren '80. Daardoor ontbreekt het wat aan de grappige en nostalgische vibe die in mijn ogen de serie zo'n succes maakt.

Enkele studenten nemen deel aan een wetenschappelijk experiment in de labo's in Hawkins, Indiana, onder leiding van dr. Martin Brenner. Ze moeten een medicijnencocktail nemen en in een sensorische deprivatie tank liggen om hun krachten te laten ontluiken. De studenten - met centraal het hoofdpersonage Terry - weten zelf niet goed waartoe het allemaal dient, of wie het onderzoek precies financiert. Ze discussiëren met elkaar wat er allemaal achter zit. Dan ontmoet Terry een jonger meisje in het lab.

Het boek is een thriller of braaf horrorverhaal waarvan de eerste helft ook verteld had kunnen worden zonder de bekende namen uit "Stranger Things". Maar naarmate het verhaal vordert, komen er meer connecties naar boven en herken je veel meer zaken die ook in de serie voorkomen. Het geeft een stukje geschiedenis weer dat wel een extra dimensie geeft aan de serie (pun intended). Maar net als het verhaal interessant begint te worden, loopt het een beetje met een sisser af. Het einde is snel voorbij, maar uiteraard is nog een groot deel van het verhaal te vertellen. We zullen dus nog wel boeken in deze reeks mogen verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten