woensdag 1 september 2021

Boeken verslonden in augustus



 "Geluk in gevaar" van Victoria Holt is niet zozeer het archeologisch getinte avonturenverhaal, maar wel het levensverhaal van een sterke vrouw die vecht voor haar plaats in de maatschappij. De Egyptische setting is wat magertjes, maar het was luchtige vakantielectuur waarbij je toch wil weten of het hoofdpersonage haar ambities kan waarmaken, of haar verdenkingen juist zijn of niet, of ze de liefde van haar leven heeft gevonden of niet



 "Arsène Lupin - Gentleman Inbreker" van Maurice Leblanc is de perfecte inspiratie voor de Netflixreeks "Lupin". Het is een collectie korte verhalen met avonturen van Lupin vol slimme diefstallen en vermommingen. Leblanc houdt de verhalen ook boeiend door regelmatig te wisselen van vertelstem en zo de lezer op een verkeerd been te zetten. Je merkt dat hij heel veel plezier beleefde aan het schrijven van deze verhalen, en ik ben des te meer benieuwd naar de overige boeken.


 

"Rafael" van Laurell K. Hamilton is het 28e boek in de reeks over Anita Blake. Het begint wat traag met heel veel dialogen, maar zodra het (redelijk kort) verhaal vertrokken is, zien we toch wat interessante actie. Deze verhalen vallen onder de fantasy-noemer. We lezen over een alternatief universum waar de wereld niet alleen bevolkt wordt door mensen, maar ook door vampieren en weerwolven (en uiteindelijk ook tal van andere weerdieren). Deze wezens die vroeger als monsters werden beschouwd, hebben ook een soort mensenrechten gekregen en leven nu legaal onder ons.


Ik las ook het e-book "Verwante Geesten" van Gwenda Bond, een prequel van de Netflix-serie "Stranger Things". Je leert wat over de geschiedenis en er komen herkenbare namen en situaties in voor, maar voor de rest is het minder spannend, het einde komt wat snel waardoor er duidelijk nog een tweede boek in aantocht is om de rest van het verhaal van dit hoofdpersonage te vertellen. Het verhaal speelt zich ook af in 1969-1970, dus de nostalgische band met de jaren '80 is er ook niet, en de verwijzingen naar de tijdsgeest voelen wat geforceerd.

 

 

Daarnaast herlas ik nog "Harry Potter and the Half-Blood Prince" van J.R. Rowling samen met mijn zoontje, en "Life Expectancy" van Dean Koontz samen met mijn verloofde; zij allebei in het Nederlands en ik in het Engels. Gewoon omdat het tof is om samen hetzelfde boek te lezen en erover te kunnen praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten