woensdag 1 juli 2020

Boeken verslonden in juni





"Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?" van Johan Harstad is een boek met een sterke start, maar naar het einde toe zwakt het wel af. Degelijk geschreven, leest vlot, met herkenbare thema's zoals verlies, verlatenheid, depressie, eigenwaarde. Alleen de lange zinnen vol komma's stoorden wat.






"The Famished Road" van Ben Okri is niet mijn soort boek. Is het fantasy of niet? Hoofdpersonage Azaro ziet tal van vreemde mensen en wezens, alsof hij hallucineert. Zijn het echt andere bewoners uit de geestenwereld, of droomt hij maar? Geen rode draad in het verhaal, tot zijn vader begint te boxen en eigenlijk als echt hoofdpersonage naar voor komt.





Daarnaast heb ik nog de twee laatste delen in de reeks "De Waanzinnige Boomhut" van Andy Griffiths en Terry Denton gelezen. Het verhaal van de 104 verdiepingen was op zich niet zo bijzonder. Er zijn betere delen in de reeks, maar de extra mopjes onderaan de bladzijden waren soms wel grappig (niet altijd). Het verhaal van de 117 verdiepingen was niet geweldig maar zeker ook niet slecht. Wat gebeurt er als Terry de schrijver wordt i.p.v. Andy? Dan krijgen ze de Verhalenpolitie achter zich aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten