vrijdag 30 oktober 2020

Boeken verslonden in oktober

 

 

"Elsewhere" van Dean Koontz is een science-fiction thriller in een hedendaagse setting met nadruk op familiebanden. In dit boek maakt hij het thema van parallelle werelden concreet. Een spannend verhaal maar met niet zo'n memorabele personages, alhoewel het heel dicht in de buurt komt van de klassieke Koontz. (De foto bovenaan deze blog is genomen met op de achtergrond de twee brieven die ik ooit van Koontz gekregen heb.)

 


Tijd voor een klassieker met "Jane Eyre" van Charlotte Brontë. Soms een moeilijk boek, met lange dialogen en moeilijke woorden. Maar ook een aangenaam verhaal over een weeskind dat vertelt over haar leven en hoe ze uiteindelijk goed is terecht gekomen.

 

Op het einde van de maand had ik even nood aan iets luchtigers. Ondertussen zijn alle Star Wars films door Ian Doescher bewerkt tot een toneelstuk van Shakespeare. "Jedi the Last" was leuk om te lezen terwijl je de film in je hoofd afspeelt. De monoloog van de Master Codebreaker was het beste, waarin alle titels van James Bond films verweven zijn. De grote scènes hadden iets uitgebreider beschreven mogen zijn, want ze hadden niet veel impact in deze versie. "The Merry Rise of Skywalker" is de grote finale! Ook tof om op deze manier te lezen, maar ik merkte geen speciale toevoegingen op deze keer. Wel extra dialoog voor personages, en de scènes waren ook emotioneler.

 


En tussendoor las ik opnieuw "Reservoir 13" van Jon McGregor (gelezen in april 2019), deze keer voor de leesclub van de bibliotheek van Genk. Het boek blijft briljant: we lezen over de gebeurtenissen bij zowel mensen als de natuur doorheen de dertien jaar na de verdwijning van een tienermeisje. Niet lezen als een thriller: het is bijna een poëtische documentaire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten