vrijdag 30 september 2022

Boeken verslonden in september

In september niet zoveel gelezen omdat ik twee weken lang geholpen heb een computerspel te maken (voor de geïnteresseerden: https://polytelygames.itch.io/thecreteescape).

"Bodily Harm" van Margaret Atwood stelde me wat teleur. Ik keek enorm uit naar een (voor mij) nieuw boek van Atwood, maar het slaagde er niet in mij volledig te bekoren. Het begon nochtans veelbelovend. Heel kort gezegd is dit het verhaal van een vrouw, een journaliste, die borstkanker krijgt, wat haar leven op onverwachte wijze een compleet andere wending zal geven. Rennie vertrekt naar St. Antoine, een eiland in de Caraïbische Zee, om een toeristisch reisverslag te schrijven. Langzaamaan geraakt ze betrokken in een politiek spelletje op deze eilanden. Op zich had het een interessant verhaal kunnen zijn, maar persoonlijk vind ik de manier waarop het allemaal uitgewerkt is nogal chaotisch overkomen. Gelukkig maakt het einde heel veel goed, en krijg je eindelijk een moment waar je volledig met Rennie en de situatie waarin ze terecht komt kan meeleven.

"Dief van de nacht" van Holly Black is een opvallend boek. Een mooie cover, met ook een bedrukking op de zijkant. Geen stapel witte pagina's maar zwarte versierd met manen en sterren. Een dikke 500 pagina's met grote interlinie om gezellig door te bladeren. Het boek leest heel aangenaam. Het verhaal speelt zich af in het heden, maar in een wereld die er helemaal anders uitziet omwille van een bepaalde gebeurtenis in het verleden. In dit geval zijn het schaduwen die tot leven komen. Hoofdpersonage Charlie Hall, die als kind geholpen heeft om mensen te bedriegen door te doen alsof ze een medium was, komt in het vaarwater van enkele dieven terecht. Na verloop van tijd verliest het boek het magische karakter. Het verhaal draait veel rond Arsène Lupin-achtige oplichtingen, en je merkt pas achteraf wat het hoofdpersonage allemaal gedaan heeft, en dat de dingen die mislopen niet altijd écht mislopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten