zondag 29 december 2019

Review "A Cornish Inheritance" - Terri Nixon


* * * * *
Na haar "Penhaligon Saga" brengt Terri Nixon ons het eerste deel van haar nieuwe project "The Fox Bay Saga". Het verhaal begint met een duidelijke setting zowel in tijd als locatie: Bristol, 1920. "A Cornish Inheritance" start met Helen Fox, vrouw van Harry Fox, die ontdekt dat haar man geen affaire heeft zoals verwacht, maar door slechte investeringen het familiefortuin heeft verkwanseld, mede door toedoen van zijn vriend en zakenpartner Adam (het was trouwens Adams vrouw die ze verdacht van de affaire). Harry heeft echter nog een aandeel in het hotel van zijn moeder. Helen neemt haar drie kinderen naar Cornwall, waar ze een nieuw leven start.

Ik weet niet hoe Terri het doet. Ze transporteert de lezer niet naar het verleden. Nee, ze brengt het verleden naar ons. Ze kiest die plaats en periode in de geschiedenis en beschrijft ze zo gedetailleerd, ze brengt de personages zo energiek tot leven, dat ze tot in het heden exploderen op de pagina's, in een fictief verhaal dat net zo goed waargebeurd kon zijn.

Terri overtreft zichzelf met dit nieuwe verhaal, nog mooier dan over de familie Penhaligon. Misschien omdat het aantal personages compacter is, overzichtelijker. Helens oudste dochter Roberta doet ons hart een slag overslaan. Leah, Helens vriendin, is een fantastisch personage als de koningin der vermommingen. Het is spannend om gaandeweg te ontdekken of Helen inderdaad het leven dat ze verloren heeft, kan heropbouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten