dinsdag 29 december 2020

Review "A Cornish Promise" - Terri Nixon

* * * * *
"A Cornish Promise" van Terri Nixon is het tweede deel in haar Fox Bay Saga, na "A Cornish Inheritance". Het is weer een prachtig boek waar elk personage zijn of haar eigen verhaal heeft. Het boek is de verzameling van deze individuele verhalen van personages die constant met elkaar in contact staan.

Het is ongeveer drie maanden na de gebeurtenissen in het vorige boek. Het was tof om dit verhaal te lezen rond Kerstmis, omdat het zich ook tijdens die dagen afspeelt - alleen 91 jaar eerder.

Het boek gaat vooral over de verschillende relaties tussen de verschillende personages. Het is teveel om snel op te sommen zonder het chaotisch te laten overkomen. Maar in grote lijnen wordt het leven op Fox Bay door elkaar geschud door een aantal nieuwe bezoekers. Het jonge meisje Amy wordt als schipbreukeling opgevist door Fiona Fox, de jongste dochter van Helen, de uitbaatster van het Fox Bay Hotel. Waar in het vorige boek haar oudste dochter Roberta (Bertie) een grotere rol had, treedt nu Fiona naar de voorgrond. Naast Amy sluit zij ook vriendschap met Daisy Conrad, een jonge actrice die met haar vaste tegenspeler Freddie en hun studiobaas Rex naar Fox Bay komt als research voor hun volgende film.

Bertie revalideert nog van haar ongeval aan het einde van het vorige boek en wacht op een prothese. Ondertussen heeft ze haar zinnen verzet van de motorsport naar de vliegerij, en aast ze op een opleiding als piloot. Daarnaast lezen we over haar relatie met boerenzoon Jowan, die jaloers is op rijkeluiskindje Xander, die ook piloot wil worden.

Er is nog veel meer aan de hand in dit boek, maar het mooie is dat Nixon de personages ook laat kennis maken met personages uit haar andere reeksen, namelijk de Penhaligon Saga en de Oaklands Manor trilogie. De drie werelden worden subtiel met elkaar verweven in kleine, magische momenten. Ik hoop dat Terri Nixon snel de rechten terugkrijgt van de twee laatste delen in de Oaklands Manor trilogie, die spijtig genoeg tot nu toe alleen als ebooks, audioboeken en large print hardbacks zijn verschenen, zodat ze daar zelf een paperback van kan uitbrengen en ik mijn collectie kan vervolledigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten