zaterdag 30 mei 2020

Review "The Lady's Guide to Petticoats and Piracy" - Mackenzi Lee

* * * *
"The Lady's Guide to Petticoats en Piracy" van Mackenzi Lee is het vervolg op haar jongerenavonturenroman "The Gentleman's Guide to Vice and Virtue". En eerlijk gezegd, het vervolg is deze keer beter!

In het eerste deel was Felicity, het zusje van hoofdpersonage Monty, ook al het interessantste personage. Ze krijgt hier dus een verdienstelijk eigen boek om haar verhaal te vertellen.

Felicity wil geneeskunde studeren. Maar omdat ze een vrouw is, wordt ze automatisch geweerd uit de scholen. Ze probeert zich doorheen de selectiejury te argumenteren, maar bijna niemand luistert. Eén persoon is echter onder de indruk van haar kennis, en geeft haar het advies een dokter op te zoeken - die toevallig net gaat trouwen met een vervreemde jeugdvriendin - en hem te vragen haar als assistente aan te nemen op een speciale expeditie.

Net zoals in het eerste boek, loopt er uiteraard vanalles mis en Felicity geraakt betrokken bij een compleet ander plot waarbij ze heel Europa en zelfs een stuk van Afrika doorkruist. De scènes wisselen elkaar af tussen actie, innerlijke dialoog, en mooie beschrijvingen van natuur en omgevingen vol details. Misschien geen hoogstaande literatuur, maar Mackenzi Lee weet hoe ze een boeiend verhaal moet vertellen dat de lezer vastgekluisterd houdt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten