zaterdag 14 mei 2016

Nele & the Nerds

Deze zaterdag waren de weersomstandigheden compleet verschillend met waar we de afgelopen week van konden genieten. Koud, een dreigende lucht, een dag voor jasjes en vestjes in plaats van korte mouwen. Maar vanmiddag scheen de zon weer eventjes op het scoutsterrein van Winterslag. Zij vierden vandaag hun 75-jarig bestaan, en dat ging gepaard met enkele optredens van lokale bands. De mannen van "Leeds" heb ik al eens eerder zien optreden tijdens een avondevenement in de bibliotheek van Genk. "Monroe" speelt ook op de aankomende editie van Genk on Stage. Maar waar ik speciaal naar ging kijken en luisteren, waren "Nele & the Nerds".

Nele Vandael is de zangeres, en wow kan ze inderdaad zingen! Ruimte voor verbetering is er zeker nog, maar ik was meteen verkocht. Vocaal doet ze me denken aan artiesten als Katie Melua en Vanessa Carlton, en ik zou haar graag eens met pianobegeleiding horen. Lead guitar is Maarten Van Loo. Momenteel aan het doctoreren in de Geografie, is hij een beetje de hoofdnerd van dit gezelschap. Hij praat immers de nummers aan elkaar met een paar leuke grapjes. Bas en akoestisch hebben we Pieter Baerts, ook aan het doctoreren maar dan in de Theoretische Fysica. Tja, Nele moet haar nerds ergens zoeken hé :) Ik weet toevallig dat beide mannen al een hele tijd met gitaar bezig zijn, en ik vind het altijd geweldig als ze zomaar uit het hoofd bekende nummers op de snaren tokkelen.

Ze geven het zelf toe, veel ervaring hebben ze nog niet. Dit was hun tweede optreden, na een intiem concertje ter gelegenheid van de vader van de zangeres. Nochtans brengen ze goede muziek, op dit moment in hun muzikale carrière nog allemaal covers. Mijn persoonlijke favoriet was "Space Oddity" van David Bowie. Dat nummer heeft toch iets speciaals als het door een vrouw wordt gezongen. Ik heb de versie met Kristen Wiig al een hele tijd op een mixtape in mijn auto, dus het was eventjes alsof "Nele & the Nerds" dit geweten hebben. Spijtig genoeg had mijn zoontje halverwege het optreden mijn camera in beslag genomen. Anders had ik deze versie van het nummer volledig opgenomen en het meteen op CD gezet, ondanks de slechte kwaliteit van mijn amateurcameraatje. Naast enkele foto's heb ik dus alleen een filmpje kunnen maken van hun cover van "Love On Top" van Beyoncé. Niet meteen hun beste nummer van de namiddag, en sommige noten vind ik persoonlijk net iets te hoog voor het vocale niveau van Nele. Toegegeven, dat is me pas opgevallen bij het herbekijken van het filmpje, live vond ik het wel oké, dus misschien heeft het gewoon met de geluidskwaliteit te maken. Maar dat is sowieso echt het enige wat ik er op heb aan te merken, als onprofessioneel muziekcriticus :p


In ieder geval heb ik van elke seconde van het optreden genoten. Ik had wel nog graag wat meer anima gezien. De interactie van Maarten met het publiek was al oké, maar er ontbrak toch nog iets bij mij. Nele kan al goed zingen, en als ze met een klein beetje extra zelfvertrouwen nog wat aan haar présence op het podium werkt, windt ze heel het publiek meteen rond haar vinger, daar ben ik zeker van. Ik weet in ieder geval dat mijn zoontje ook tevreden was :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten